Novice - Matjaž Rakovec


Image

Vabilo na foruma: Izzivi v kulturi 2025 in Krajevne skupnosti

26. november, 2018

V sredo, 28. novembra, vabljeni na forum o izzivih v kulturi 2025, dan kasneje, 29. novembra, pa na forum o krajevnih skupnostih, srčiki Mestne občine Kranj. Forumi so srečanja, namenjena spodbujanju dialoga med ključnimi deležniki v Mestni občini Kranj na določeno temo, odprti pa so za splošno javnost. Več podrobnosti >>>


Image

Druženje Matjaža Rakovca s krajani kranjskih krajevnih skupnosti

8. november, 2018

Kranjske krajevne skupnosti so pomemben del MOK, reševanje težav, povezovanje in sodelovanje mesta z njegovo širšo okolico pa pomemben del programa Matjaža Rakovca. Krajani se lahko z Matjažem srečate na obiskih krajevnih skupnosti in izrazite svoje težave, ideje in rešitve. V Žabnici in Bitnjah je Matjaž Rakovec že bil, v prihodnjih dneh so na sporedu obiski naslednjih KS:
8. november: Golnik ter Orehek in Drulovka
9. november: Tenetiše
11. november: nedeljski golaž na Joštu
15. november: Primskovo
Vabljeni!


Dnevnik: Matjaž Rakovec vodi v tekmi za župana Kranja

7. november, 2018

Veseli nas, da ima Matjaž Rakovec po javnomnenjski anketi med kranjskimi volivci največjo podporo. Upamo tudi, da se bo velik del tistih, ki se še ne morejo odločiti ali pa se volitev ne nameravajo udeležiti, do naslednje nedelje zmanjšal, predvsem pa, da vas bo čim več obkrožilo številko 7. Ker Kranj zmore več!


Image

Kranj – celovit gospodarski ekosistem (ali »V Kranju čevlje sodi kopitar«)

7. november, 2018

V okviru Foruma Matjaža Rakovca je v prostorih Zavarovalnice Triglav na Bleiweisovi cesti potekala okrogla miza KRANJ – CELOVIT GOSPODARSKI EKOSISTEM. Na njej so se zbrali priznani in predvsem uspešni slovenski podjetniki, ki so osvetlili nekaj različnih možnosti za razcvet gospodarstva v Kranju in sodelovanja z drugimi občinami v Sloveniji. Tudi s pomočjo poslovnih izkušenj gostov srečanja Janeza Škrabca (Riko), Željka Puljića (Iskratel), Tomaža Laniška (Knauf Insulation) in Aleksandra Bizjaka (Avtoprevozništvo SIGR) bomo Kranju povrnili sloves močnega in uglednega regionalnega središča uspešnih podjetij ter poskrbeli za svetlejšo gospodarsko prihodnost Kranja.


Oglejte si video

4. november, 2018

V sklopu volilne kampanje smo posneli zanimiv video, v katerem so nanizane glavne točke programa Matjaža Rakovca, ki so obenem tudi lep pregled priložnosti za razvoj mesta ter njegovih velikih potencialov. Ogledate si ga lahko tukaj.


Image

Srečna številka je … sedmica!

26. oktober, 2018

Določene so zaporedne številke županskih kandidatov na volilnih listih. Matjaž Rakovec ima številko 7, za katero med drugim velja tudi, da prinaša srečo. Čeprav smo prepričani, da imamo najboljši program, najboljšega kandidata in najbolj sposobno ekipo, je na volitvah vedno potrebne tudi nekaj sreče, kajne?


 

Na obisku pri Medobčinskem društvu gluhih in naglušnih Gorenjske AURIS Kranj

23. oktober, 2018

Včeraj se je Matjaž Rakovec srečal s člani društva gluhih in naglušnih Gorenjske AURIS Kranj, ki so izpostavili svoje težave in izzive, s katerimi se soočajo v vsakodnevnem življenju. Prepričani smo, da bomo s programom Kranj zmore več dobro poskrbeli tudi za njihove težave in jim omogočili življenje s čim manj preprekami.


Image

Sobotni čaj z Matjažem

20. oktober, 2018

V soboto zjutraj se prileže – čaj! Vabljeni v Bar Dr. Fig v soboto dopoldne, ko boste lahko popili skodelico čaja s kandidatom za župana Matjažem Rakovcem. Na voljo vam bo za klepet, lahko mu boste zaupali svoje težave, predlagali rešitve in ideje ali pa zgolj naročili čaj z medom ali z limono. Vabljeni!


Image

Na sliki od leve proti desni: Gernot Mittndorfer, predsednik Avstrijske hokejske zveze ter član uprave Erste Bank iz Dunaja; Matjaž Rakovec, predsednik Slovenske hokejske zveze; Rene Fasel, predsednik IIHF, Mednarodne hokejske zveze in Andrea Gios, predsednik Italijanske hokejske zveze

Hokej: Matjaž Rakovec, predsednik HZS

19. oktober, 2018

Junija je bil Matjaž Rakovec še tretjič izvoljen za predsednika Slovenske hokejske zveze. Šport zelo dobro pozna, pod njegovim vodstvom zveze so Risi dvakrat igrali tudi pod olimpijskimi krogi, oči pa si ne zatiska niti pred težavami, ki pestijo slovenski hokej. O njegovih hokejskih načrtih in razmišljanjih lahko več preberete v današnji izdaji športnega časnika Ekipa.


Image

Matjaž Rakovec s podporo stranke Povezane lokalne skupnosti

18. oktober, 2018

Kandidat za župana Kranja Matjaž Rakovec bo na volitvah nastopil tudi s podporo neodvisne kranjske stranke Povezane lokalne skupnosti. Stranka ima svojega predstavnika v Mestnem svetu, predvsem pa je pomembna njihova dobra zastopanost v svetih krajevnih skupnosti, ki so pomemben del Rakovčevega županskega programa. Stranka Povezane lokalne skupnosti in županski kandidat Matjaž Rakovec so prepričani, da si krajevne skupnosti zaslužijo več pozornosti, saj je dobra razvitost krajevnih skupnosti eden od temeljev za enakomeren razvoj celotne občine.


Image

Foto: Primož Lavre

Novice Svet 24: Intervju z Matjažem Rakovcem

18. oktober, 2018

Preberite intervju z Matjažem Rakovcem, v katerem je največ pozornosti namenjene njegovemu županskemu programu, dotaknili pa so se tudi njegove izkušnje z romanja po znameniti poti El Camino de Santiago ter vprašanja, ali kot kandidat za župana Kranja tam tudi živi. Več o tem, kaj lahko kot župan ponudi Kranjčanom, preberete na spletni strani Svet 24.


Image

Vložena uradna kandidatura za župana

17. oktober, 2018

Danes je Matjaž Rakovec uradno vložil kandidaturo za župana Mestne občine Kranj. Njegov županski program temelji na prepričanju, da Kranj zmore več in si zasluži (spet) postati pomembno slovensko mesto in prava športna, kulturna in seveda gospodarska prestolnica Gorenjske.


Image

Tek za Kranj

14. oktober, 2018

Na 2. Teku za Kranj, ki se ga je udeležilo 650 tekačev (še enkrat toliko kot lani), se je v boj s 3,3 kilometra dolgo progo spustil tudi Matjaž Rakovec. Šport je eno od prioritetnih področij razvoja Kranja, zato sta spodbuda in podpora tovrstnim dogodkom nekaj samoumevnega.


Image

SD prva prepoznala in podprla prednosti programa Matjaža Rakovca

12. oktober, 2018

Socialni demokrati so prvi prepoznali koristi programa Matjaža Rakovca in mu tudi javno izrazili podporo. Povzetek programa z izpostavljenimi najpomembnejšimi področji lahko preberete na njihovi spletni strani.


Image

Predstavitev kandidature Kranj zmore več: Zajtrk z Matjažem v galeriji Janeza Puharja v stolpu Škrlovec

11. oktober, 2018

11. oktobra je Matjaž Rakovec v galeriji Janeza Puharja v stolpu Škrlovec predstavil svojo kandidaturo in program. Predstavitev z delovnim imenom Zajtrk z Matjažem je potekala v sproščenem vzdušju in prepričanju, da Kranj zares zmore več. Če ste dogodek zamudili, pa bi Matjaža vseeno radi kaj vprašali ali imate zanj kakšno idejo, mu pišite na info@matjazrakovec.si.


Image

Matjaž Rakovec izvoljen na mesto predsednika

2. oktober, 2018

Matjaž Rakovec je bil na kongresu IIHF (International Ice Hockey Federation) izvoljen na mesto predsednika Alpske hokejske lige, položaj pa bo prevzel maja 2019. V AHL igrata tudi najboljša slovenska kluba Jesenice in Olimpija, kot predsednik lige pa si bo prizadeval, da se bo vrhunski hokej igral tudi v bodočem športnem centru v Kranju.


Image

Intervju v Kranjčanki

21. september, 2018

Življenje Matjaža Rakovca je močno prepleteno s športom, okoli katerega se vrti tudi intervju, objavljen v Kranjčanki. Zakaj je vaterpolo njegova velika ljubezen, kako bi lahko bolje izkoristili potencial slovenskih vrhunskih športnikov in predvsem, zakaj verjame v razvoj Kranja s povezovanjem športa, gospodarstva in politike.
INTERVJU >>>


Image

Najava kandidature Matjaža Rakovca za župana Mestne občine Kranj

29. avgust, 2018

S ponosom najavljamo kandidaturo Matjaža Rakovca za župana Mestne občine Kranj na jesenskih lokalnih volitvah. V odboru za njegovo izvolitev si prizadevamo za širšo podporo njegovi kandidaturi, zato vabimo vse stranke, liste in posameznike, ki želijo Kranju dobro in jih vabimo, da se pridružijo, saj skupaj zmoremo več.