Moja zgodba

Sem Matjaž Rakovec in sem star 54 let. Rojen in odrastel sem v Kranju, hodil na Osnovno šolo Franceta Prešerna in Gimnazijo Kranj.

Tako zasebno kot poslovno sem močno povezan s slovenskim športom in gospodarstvom, kjer sem že zasedal najvišje položaje. Kot predsednik uprave sem uspešno vodil največjo finančno ustanovo v jugovzhodni Evropi – Zavarovalnico Triglav, kjer sem bil pred tem zaposlen na različnih položajih več kot 15 let. Podjetje sem iz izgube pripeljal do rekordnih rezultatov, ter pri tem dvakrat prejel nagrado Naj finančnik leta.

Kot nekdanji aktivni športnik sem v vlogi gospodarstvenika razumel vlogo gospodarstva pri podpori razvoju športa, zato sem v času vodenja Zavarovalnice Triglav izdatno sodeloval pri sponzoriranju slovenskega športa, še posebej Smučarske in Hokejske zveze Slovenije, pa tudi NK Triglav Kranj.

Na športnem področju sicer že dolga leta delujem v vaterpolu, najprej kot igralec Triglava v prvi jugoslovanski ligi, potem pa kot sodnik in predsednik Vaterpolske zveze Slovenije. Nedavno sem znova, že tretji mandat zapored, postal predsednik Hokejske zveze Slovenije, kjer sem Slovenijo dvakrat uspešno pomagal pripeljati na olimpijske igre.

Živim v družinski hiši na Bobovku. Sem mož in ponosen oče hčerk, ki mi prinašajo veliko veselja v življenju.

Image
Sankaška zima
Image
Kranjska plaža z mami
Image
Mala Polana
Image
Prvo obhajilo
Image
Prvo leto na EF
Image
Na golfu z Anžetom
Image
Z očetom na Triglavu
Image

Nagrada Naj finančnik leta 2012