Forum Matjaža Rakovca

Krajevne skupnosti: srčika Mestne občine Kranj

vabimo vas na okroglo mizo KRAJEVNE SKUPNOSTI: SRČIKA MESTNE OBČINE KRANJ, ki bo potekala v okviru Foruma Matjaža Rakovca. Krajevne skupnosti (KS) so osnovni gradnik lokalne samouprave in so ključne za dobro počutje krajanov.

Na tokratni okrogli mizi bomo prisluhnili gostom, ki so na različne načine povezani z delovanjem in upravljanjem KS. Iskali bodo odgovore o možni nadgradnji in učinkovitejši povezanosti kranjske mestne uprave s KS, metodah in alternativah financiranja. Predstavili bodo svoje poglede na to, kako čim bolj bolje opravljati naloge, ki se nanašajo na vse prebivalce skupnosti, da bodo kar najbolj v korist vseh krajank in krajanov.

Okrogla miza bo v četrtek, 29. novembra 2018, ob 18. uri, v prostorih Mestne občine Kranj na Slovenskem trgu 1 v Kranju.

»Vseh 26 krajevnih skupnosti v Mestni občini Kranj predstavlja središča manjših, a hitro rešljivih problemov. Zato jim je treba povrniti odvzeto soupravljanje in avtonomijo ter jih obravnavati kot enakovredne partnerje pri načrtovanju razvoja mestne občine. V osmih letih bomo za krajevne skupnosti namenili 10 milijonov EUR participatornega proračuna za projekte na podlagi njihovih dolgoročnih planov. Tako bomo zagotovili hitrejše in bolj učinkovito reševanje problemov krajanov. Kajti krajevne skupnosti so ljudje. Namen organov, ki zastopajo krajevne skupnosti, pa je omogočati čim boljše pogoje za njihove bivanje,« je povedal Matjaž Rakovec, ki bo okroglo mizo tudi povezoval.


Forum Matjaža Rakovca je nastal z namenom pospešiti, premakniti in nadgraditi razvojno vizijo ter strateške cilje Kranja. V okviru Foruma bodo organizirane okrogle mize na različne tematike. Na njih bodo sodelovali uspešni posamezniki, predstavniki podjetij, energetike in športa.

Image

Kranj - celovit gospodarski ekosistem

Prenesi Izjavo za javnost
Image

Kranj - slovenska prestolnica športa

Prenesi Izjavo za javnost
Image

Gorenjska - energetsko samozadostna regija?

Prenesi Izjavo za javnost
Image

Kranj – izzivi v kulturi

Prenesi Izjavo za javnost